duminică, 10 august 2014

Nectar de piersici


Ingrediente -1L
Piersici- 1kg
Apa- 600 ml
Zahar - 325 gr



Mod de preparare:
1. Apa se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pina la dizolvarea zaharului si se lasa la fiert;
2. Intre timp, se curata piersicile de coaja si se feliaza;
3. Cand siropul incepe sa fiarba, se adauga feliile de piersici si se lasa pentru 6 min la fiert,foc mic,se ia spuma;
4.  Se ia de pe foc si lasam sa se racoreasca 5 min, apoi se paseaza cu un blender pina la omogenizare.

Nectarul se pune la rece si se poate servi ca o bautura racoritoare!

Este destul de dulce,dupa mine,dar se poate dizolva cu apa plata sau slab gazata. Se poate de conservat nectarul pentru sezonul rece si, cu siguranta, se va servi cu multa pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu