vineri, 6 iunie 2014

Torta Tiramisu cu piersici


Prima data am facut asa torta astazi si foarte tare mi-a placut.Are un gust fin cremos si nu e nevoie de coacere.

Ingrediente:
Blat
200 gr biscuiti (am avut biscuiti La Ceai)
130 gr unt
2 lingurite de cacao(optional)

Crema
250 gr Brinza Mascarpone
100 ml frisca de 35%
1 pah zahar () depinde cat de dulce doriti crema)
3 lingurite de cacao praf
100 gr persici siropate
1 pachetel de gelatina
100 gr Biscuiti Savoiardi (pt decor,optional)
100 ml cafea
1-2 lingurite de esenta/rom/lichior (se va adauga in cafea, dar e optional)
Mod de preparare:
1. Biscuitii La Ceai se macina in robot/blender apoi s amesteca cu untul topit si racit.Se tapeteaza in tava si se pune la rece;
2. Pregatim crema:
se pregaseteste gelatina conform instructiunii de pe pachet si se lasa sa se raceasca
3. Brinza Mascarpone se amesteca usor cu zaharul;
4. Frisca s bate cu mixerul pina devine pufoasa si moale,apoi se amesteca cu mascarpone,usor se omogenizaza;
5. Adaugam gelatina- amstecam usor toata crema;
6. Impartim crema in 2 parti,o parte o amestecam cu cacao,in alta adaugam piersicile;
7. In tava detasabila aranjam biscuitii Savoiardi,inmuiati 1 sec in cafea cu lichior, apoi turnam crema de cacao si o punem la congelator pentru 10 minute;
8. Adaugam crema cu piersici si punem torma in frigider pentru minimum 2-3 ore inainte de a fi consumata cu placere!
Se poate de pudrat torta frumos cu cacao sau de ornat cu orice alt decor! (eu nu am avut timp :) caci nu m-a lasat micuta)

Note!
Unele ingrediente pot fi inlocuite:
~ piersicile pe visine,capsune,caise etc
~ biscuitii Savoiardi sunt optionali,deci la fel cafea si rom/esenta
~ cafea- suc,sirop,lapte etc


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu