marți, 26 aprilie 2016

Biscuiti pentru Paste


Ingrediente (cca 80 de biscuiti):

450 gr - Faina de griu
225 gr - unt topit
200 gr - zahar 
1 ou
1 ling-ta de zahar vanilat
1 ling-ta de praf de copt
1 virf de cutit de bicarbonat de sodiu

Glazura(Icing):
100 gr zahar pudra
1 albus de ou
cateva picaturi de suc de lamaie

Decoratiuni:ornamente pentru patiserie


Mod de preparare:
1. Se amesteca bine untul topit cu zaharul,apoi de adauga 1 ou si zaharul vanilat;
2. Intr-ul bol separat cernem faina si omogenizam cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu;
3. Partea lichida o amestecam cu cea solida,formam aluatul (se primeste aluatul farimicios);
4. Il aranjam intr-un saculet si il tinem infrigider cca 1 ora;
5. Putem scoate cate o bucatica de aluat di frigider,si cu ajutorul unui sucitor il intindem;
6. Alegem formele preferate si decupam usor biscuitii (este un aluat foarte fraged si se poate rupe usor)
7. In cuptorul preincalzit la 180`C,coacem biscuitii cca 5-7 min,in dependenta de grosimea lor.
Cand incep sa rumeneasca marginutele, ii scoatem din cuptor.

Glazura:
1. Se amesteca pudra de zahar cu un alus de ou si cateva picaturi de suc de lamaie (se poate de adaugat coloranti alimentari,la dorinta);
2. Glazura se aranjeaza in seringa/saculet pentru patiserie si se deseneaza cum va dicteaza imaginatia,se presoara cu ornamente de patiserie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu