sâmbătă, 12 martie 2016

Turte dulci cu ghimbir


Ingrediente (1/2 portie din reteta originala):
200 gr. miere de albine
150 gr. margarina (unt)
1 ou
250 gr. zahar brun
25 gr. cacao
0.5 kg. faina [+] 130 gr.
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1.5 lg. rom sau 4 picaturi esenta de rom
1/2 lgt. scortisoara macinata (condimente pentru muffin)
1/2 lgt. ghimbir proaspat razuit(optional)
1/2 lamaie (zestul)
praf de sare



Mod de preparare:
 Pregatim aluatul cu o seara inainte, pentru ca trebuie sa stea la frigider peste noapte, sau pentru macar 4-5 ore.
1. Intr-o cratita mai incapatoare:
   -punem margarina (untul),
   -zaharul,
   -mierea si
   -ouale
pe foc mic sau pe baia de aburi,
-- amestecam incontinuu pina se topeste tot zaharul.
Avem grija ca compozitia sa nu fiarba, ci doar sa se incalzeasca bine.

2. Se da la o parte si lasam sa se racoreasca (dar sa nu fie rece de tot).


3. Intr-alt bol se amesteca jumatate din cantitatea de faina cu cacao (250 gr), 1/2 lg. de bicarbonat, condimentele(scortisoara/condimente pentru muffins),
 zestul 1/2 lamai.

4. Se razuie o bucatica de ghimbir proaspat, (nu mult, ca sa nu fie biscuitii prea iuti),
si se toarna peste compozitia de ingrediente topite.

5. Amestecam bine, apoi incorporam treptat restul de faina (inca 250 gr).
 pentru ca aluatul sa fie elastic si moale.

6. Framintam pina obtinem un aluat moale, foarte lipicios(Daca e cazul,mai adaugam putina faina).


7. Rasturnam aluatul pe o suprafata pudrata cu putina faina,punem aluaul intr-o bila pe care o invelim in folie si o dam la frigider ca sa se intareasca.

Preparam turtele dulci

1. Pentru a lucra mai usor cu aluatul (sa nu devina lipicios la cald),se imparte aluatul in cateva parti si scoatem cate o bucatica din frigider;

2. Pudram usor suprafata de lucru cu faina, scoatem cite o bucata de aluat din frigider si o intindem intr-o foaie cu grosimea de 7-8 mm.
Daca le doriti mai ”umflate”, puteti sa intindeti foaia si mai groasa si decupam in diferite forme, dupa preferinta.


3. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza formele de turta dulce putin departate intre ele.

4. Se coc  la 170-180C, intre 3 si 6 minute, pina cand incep sa devina usor aurii pe margini fara sa se usuce prea tare.

Dupa ce s-a racit complet, se poate decora cu royal icing (albus de ou batut cu zahar pudra).

Royal Icing:
1. Batem cu mixerul un albus cu 100 gr. zahar pudra si citeva picaturi suc de lamaie.

2.Cu ajutorulunei seringe de patiserie sau a unui cornet de cofetarie cu virful foarte ingust, decoram turtitele dulci.


Este un proces anevoios,dar se merita efortul depus! Turtele sunt extraodinar de gustoase!!!
Se pot parstra intr-un recipient metalic sau intr-o punga plastica si se pot tine mai mult timp (in caz ca mai ramine ceva de pastrat)!!!


sursa:http://gustosel.com/2013/12/20/turta-dulce-cu-miere-si-ghimbir/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu