sâmbătă, 12 martie 2016

Chec in 3 culori



Este un chec absolut fin, delicios si deloc greu de preparat.
Acest chec se face in 3 culori,iar eu,de data aceasta, am facut in 2 culori si 3 straturi.

Ingrediente:
5 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
5 gr praf de copt
5 linguri lapte (sau apa)
5 linguri ulei rafinat
1 lingura cacao (am facut fara)
2-3 picaturi esenta de vanilie (sau lamaie)

Mod de preparare:
1. Pregatim Partea alba:
-Separam cu grija albusurile de galbenusuri.
-Mixam albusurile cu 5 linguri de zahar spuma tare.
-Adaugam 5 linguri de faina cernuta si o incorporam atent cu paleta.

2. Pregatim Partea galbena:
-Separat, mixam galbenusurile cu 5 linguri de zahar pina se albeste.
-Adaugam laptele si uleiul si omogenizam.
-Cernem 5 linguri de faina impreuna cu praful de copt si incorporam in amestec.

3. Pregatim Partea maro:
- intr-un bol separat punem 4 linguri din aluatul galben si 5 linguri din aluatul alb.
- Adaugam cacao cernuta si amestecam bine.

4. In tava turnam intii aluatul maro, apoi cel alb si deasupra turnam aluatul galben.
5. Nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 170-180C pentru cca. 20 minute.

Facem testul cu scobitoarea, si daca aceasta iese uscata chec-ul e gata.

Se presoara cu zahar pudra si se serveste cu placere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu