vineri, 7 august 2015

Castraveti murati

Ingrediente:
castraveti de aceeasi marime (preferabil)
telina,marar,frunze de visin (set pentru muraturi)
boabe de piper negru
usturoi
foi de dafin
1-2 morcovi (optional)
1 lingura de sare neiodata la 1 L de apa

Mod de preparare:
1. Se spala castravetii (si morcovul se curata de coaja);
2. In borcanul spalat si uscat se aranjeaza setul pentru muraturi;
3. Intr-o cratita se pune apa la incalzit,unde adaugam sarea si o topim-apa lasam sa se raceasca;
4. Usor aranjam castravetii in borcan adaugand frunze de dafin,boabe de piper si usturoi;
5. Se toarna saramura in porcan si acoperim cu un capac de plastic sau folie alimentara apoi capacul;
6. Se lasa sa se mureze intr-un loc cald (dar sa nu fie foarte cald caci nu se vor mura bine)

In 3-4 zile incepe fermentarea si in cca 2 saptamini se poate de probat castravetii murati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu