Fiind adepta la mancare sanatoasa si mai ales neprajita, am pregatit totul pentru ardei umpluti in tigaia pe abur.
Ingrediente:
10 ardei grasi
1 ceapa medie
1 morcov mediu
1 rosie (sau 1-2 linguri de pasta de tomate)
200 gr de carne tocata
1 pahar de orez
1/2 pahar bulgur (sau tot atat orez)
sare, piper negru, frunza de dafin
Mod de preparare:
1. Ceapa si morcovul se curata si si se taie cubulete mici- se calesc in tigaie pe abur;
2. Se adauga rosia maruntita (daca este pasta de tomate,se pune 1 lingura de paste);
3. In cateva minute adaugam carnea si o inabusim impreuna cu legumele;
4. Intre timp, spalam orezul in cateva ape si punem la fiert pentru cca 7-10 min (sa nu fie fiert)
5. Bulgurul il spalam in 2 apre si turnam apa cu 2 cm mai mult- va "creste" mult
6. Cand toate sunt gata, le amestecam,adaugand sare si piper negru;
7. Ardeii ii spalam si ii taiem coditele,curatim de seminte;
8. Cu ajutorul unei lingurite, umplet ardeii cu umplutura facuta mai sus (orez,bulgur,legume si carne);
9. Aranjam ardeii intr-un vas,adaugam apa si 2 frunze de dafin si punem la copt
(In vas de lut, aoperit cu capac, se coace in cuptor cca 40-50 min la t.180`C)
Sau se fierb intr-o cratita acoperita cu capac pe aragaz,timp de 40-50 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu