marți, 2 august 2016

Tocana de rosii si vinata la borcan (Mandji)



Ingrediente(pentru 10 borcane de cca 400-500 gr):

5 kg rosii
2 kg vinata
3 kg ardei gras
1 kg ceapa
1 kg morcov
ulei
sare
borcane cu capace pentru conservare

Mod de preparare:
1. Vinetele si ardeii se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie- se pun la copt in cuptor
2. Intre timp,se curata si se taie ceapa si morcovul
3. Intr-un vas incapator, in uleiul incis, se pune ceapa pina incepe a se rumeni usor,apoi morcovul
4. Rosiile se spala,se cuarata de codite si se taie marunt;
5. Dupa ce ceapa si morcovul s-au innabusit,adaugam rosiile,amestecand din cand in cand
6. Cand se coc ardeii si vinetele,se curatim de coaja si le taiem marunt.Le adaugam la amescul de rosii;
7. Adaugam sare,dupa gust;
8. In total, trebuie sa ne i-a cca 1 ora de fiert rosiile cu celelalte legume;
9. In borcanele spalate si uscate se umple cu tocanita,se pune capacele gen click-clack(nu se inchid). Si se fieb in oala cu presiune cca 10 min.
10. Cand sunt gata, se sucesc capacele,se intorc cu gura in jos acoperite cu prosoape pina se racest.
Apoi se pun intr-un loc intunecos si se asteapata cu drag iarna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu