miercuri, 24 august 2016

Tort «Milchmädchen» ("Diary Girl";"Laptareasa";"Молочная девочка")


Ingrediente:

Pentru foi (5 foi cu diametru cca 20 cm)
400 ml lapte condensat
170 gr faina
2 oua
1.5 pachetele praf de copt

Pentru Crema:
400 gr smintina (max. % de grasime)
200 gr frisca pentru desert (200 gr smintina cu max.% de grasime)
zahar pudra dupa gust,dar sa nu fie dulce tare caci foile sunt destul de dulci.

Mod de preparare:
1. Se amesteca laptele condendat cu 2 oua,apoi se serne faina amestecata cu praful de copt- se omogenizeaza usor ca sa nu formeze cocoloase;

2. Preincalzim cuptorul la t.180`C
3. Pe o foaie de copt, cu o lingura luam din aluat si formam un cerc de cca 20 cm
NU se fac groase.
4. Le punem la copt pentru cca 5 min,sau pina incep a se rumeni.Apoi se scot din cuptor, se dezlipeste hirtia si se lasa la racit;
Pregatim crema:
5. Se bate frisca pina devine tare si o amestecam usor cu smintina si zahar pudra.
Crema sa nu fie dulce,caci blaturile sunt destul de dulci!
6. Ungem din ambundenta fiecare foaie si decoram torta dupa preferinta.

7. Se lasa la rece pentru 8-10 ore (sau chiar mai putin) si servim cu placere.
Optional: visine,mure,coacaa se poate de adaugat intre straturi ca sa nu fie exagerat de dulce torta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu