duminică, 1 octombrie 2017

Pasta Carbonara


Poate nu e reteta originala de spaghetti carbonara,dar imi place la nebunie ce se primeste :)

Ingrediente:
2 portii de spaghetti
2-3 catei de usuroi
100 gr sunca
50  gr parmesan ras
 1 ou
100 ml frisca
sare,
piper negru,
oregano uscat
1 lingura de ulei si 1 lingura de unt

Mod de preparare:
1. Se pun pastele la fiert in cratita si le fierbem conform timpului indicat pe cutie;
2. Intre timp, intr-o tigaie iningem uleiul si untul si se arunca usturoiul zdrobit. Se lasa pina se rumeneste usor;

3. Sunca (salamul) se taie marunt (cubulete sau fisii alungite) si se adauga in tigaie,se frig;

4. Inainte de a fi pastele gata(cu 2 min inainte), le scoatem sin vas si le punem in tigaie.
Ca sa nu fie prea uscat, se adauga in pic de apa in care au fiert pastele.

5. Intr-un bol batem in ou cu parmesanul ras, sare,piper si oregano si adaugam frisca

6. Acest amstec se toarna peste paste in tigaie si se amesteca usor pina  este gata.

Se serveste cu parmesan ras!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu