joi, 28 septembrie 2017

Rosii deshidratate in ulei


Ador aceste rosii deshidratate cu paste,in salate sau chiar banal,pe paine :)
Recent am aflat ca se poate de facut si acasa, asa ca nu am ezitat mult si le-am incercat. Unicul esec al meu e cam le-am cam scapat mult in cuptor si in pic s-au pirlit. De gustoase sunt gustoase,dar totusi mare atentie la temperature din cuptor.

Ingrediente:
1 kg rosii medii
o gamalie usturoi(sau pentru fiecare rosie cate in catel de usuroi)
1 lingura de oregano uscat
sare
2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
1. Rosiile se spala cu apa si se usuca cu in prosop de bucatarie, apoi se taie in jumatate;


2. Se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie de copt, se presoara cu ulei de masline, oregano, sare si se poate pune cate in catel de usuroi pe fiecare jumatate (eu am omis acest detail,dar data viitoare voi face asa neaparat);
3. Cuptorul il pornim la temperature de 100`C si "coacem" rosiile timp de cca 6-7 ore, DAR, atentie cu cuptorul..ele sunt diferite si la mine 100 grade C a fost mult pentru acest timp. Asa ca trebuia sa reduc din timpul coacerii sau din temperatura!
4. Dupa ce rosiile s-au deshidratat, le punem in borcan inchis la frigider.

Pentru a le conserva,sterilizam borcanul si il inchidem ermetic! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu