joi, 28 septembrie 2017

Clatite-reteta #2


Este o reteta la fel de reusita si simpla in acelasi timp cu o textura de velur!
Simplu de memorizat raportul 1:1:150 (pentru fiecare ou -o lingura de faina si 150 ml lapte)

Ingrediente:
4 oua
4 linguri cu virf de faina
450 ml lapte
1 lingura de zahar
un praf sare
1 lingura de ulei


Mod de preparare:
1. Se amesteca usor ouale cu faina care se adauga treptat;
2. Dupa ce am incorporate faina, turnam laptele in cateva reprise, mestecand ca sa nu se faca cocoloase;
3. se adauga zaharul(sau miere),sarea si amestecam usor,dupa care lasam in pic aluatul sa se odihneasca;
4. La final adaugam ulei
5. In tigaia antiaderenta incinsa se torna aluat portionat cat 1/2 din polonic si coacem clatitele.

 Se poate servi cu orice topping avem pofta!
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu