duminică, 26 noiembrie 2017

Fursecuri Ciupercute si Nuci- bucuria copilariei


Inca din copilarie imi placeau la nebunie acesti biscuit,caci cand mama le cocea, insemna ca se apropie o sarbatoare mare :) Cata nostalgie... Acum sunt fericita ca am fosma aceasta magica mostenita de la mama si pot sa-mi bucur familia cu gustosenii oricand :)

Ingrediente:
2 oua
1/5 pahare de zahar
250 gr de unt (sau margarina pentru copt,sau 150 gr untura)- mama ne facea si cu maioneza pentru ca sa iasa fragezi
aprox. 3 pahare* de faina
un praf de sare
1 pliculet de praf de copt
Forma de copt

Mod de preparare:
1. Ouale, zaharul  si untul se omogenizeaza;
2. Faina,praful de copt si sare -se amesteca intre ele; apoi adaugam la compozitia mai lichida si  omogenizam.
Faina se va adauga cate putin ca sa nu se primeasca prea virtos aluatul. In caz ca e prea moale, se mai adauga nitel, astfel se obtine in aluat fraged, care nu se lipeste de maini.
3. Forma se pun pe aragaz si se incalzeste bine, parallel formam bilute pentru nuci si "semnul exclamarii" :)) pentru ciupercute. Le punem in forma si le coacem pe ambele parti.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu