sâmbătă, 6 iunie 2020

Chifle pentru burgheri


Ingrediente:
350 ml apă călduță
570 gr făină
11 gr de drojdii uscate (sau 25 gr de drojdii proapete)
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de sare
3 linguri de ulei de măsline
1 ou
1 gălbenuș
semințe de susan


Mod de preparare:
1.  Într-un vas turnăm apa călduță, zahăr,drojdia și 3-4 linguri de făină- se omogenizează și se lasă să se activeze drojdia, formînd niște bule de aer;
2.  Adaugăm uleiul, oul, sarea și începem să încorporăm faina, pînă formăm un aluat un pic lipicios dar care nu se lipește de mîini (dacă e nevoie, se mai adaugă făină cîte puțin,pînă se ajunge la compoziția necesară);
3. Aluatul îl plasăm într-un bol, acoperit cu o folie alimentară și așteptăm să se dubleze în volumȘ
4. După ce a crescut aluatul, presurăm pe blatul de lucru puțină făină, așezăm aluatul și îl întindem un pic cu mîinile,apoi îl îndoiem în jumătate și formăm un rulou, pe care îl împărțim în 8 părți;
5. Fiecare parte este puțin frămîntată și îi dăm o formă rotundă, plasăm pe tavă tapetată, aplatizam un pic și se lasă pentru cca 15 min;
6. În acest timp,chiflete mai cresc, cuptorul se încălzește, iar noi ungem cu gălbenuș de ou și presurăm semințe de susan;
7. Se coc cca 20 min la temp. 180 grade C.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu