joi, 18 martie 2021

Chec cu ton


 Atunci când vrei să mai eliberezi din frigider, în 2 pași se poate prepara un chec delicios, ce poate servi drept aperitiv sau o gustare delicioasă.

Avem nevoie de:

300 gr de faina

10 gr praf de copt

3 ouă

100ml ulei de măsline (am folosit din borcanul de roșii deshidratate)

200 ml de lapte

100 gr mozzarella rasă (dar se poate și 50gr  de parmezan ras +50 gr de cascaval ras)

1 sau 2 conserve de ton

câteva roșii deshidratate (3-4 bucați)

măsline fară sâmburi

3-4 fire de pătrunjel tocat

1 lg mică de sare

Mod de preparare:

1. Într-un vas încapator omogenizăm ouale, laptele si uleiul;

2. Făina se amestecăa cu praful de copt și se cerne în partea lichida pîna la omogenizare;

3. Se adaugă cascavalul ras, roșiile tăiate felii mai mici, tonul scurs de ulei, măslinele tăiate rondele și pătrunjelul tocat - totul amestecăm ușor cu lingurița de sare, pînă devine o masă omogenă;

4. În cuptorul preîncălzit, punem checul la copt și savurăm aroma, apoi și gustul :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu