Atunci când vrei să mai eliberezi din frigider, în 2 pași se poate prepara un chec delicios, ce poate servi drept aperitiv sau o gustare delicioasă.
Avem nevoie de:
300 gr de faina
10 gr praf de copt
3 ouă
100ml ulei de măsline (am folosit din borcanul de roșii deshidratate)
200 ml de lapte
100 gr mozzarella rasă (dar se poate și 50gr de parmezan ras +50 gr de cascaval ras)
1 sau 2 conserve de ton
câteva roșii deshidratate (3-4 bucați)
măsline fară sâmburi
3-4 fire de pătrunjel tocat
1 lg mică de sare
Mod de preparare:
1. Într-un vas încapator omogenizăm ouale, laptele si uleiul;
2. Făina se amestecăa cu praful de copt și se cerne în partea lichida pîna la omogenizare;
3. Se adaugă cascavalul ras, roșiile tăiate felii mai mici, tonul scurs de ulei, măslinele tăiate rondele și pătrunjelul tocat - totul amestecăm ușor cu lingurița de sare, pînă devine o masă omogenă;
4. În cuptorul preîncălzit, punem checul la copt și savurăm aroma, apoi și gustul :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu