Această ruladă a ieșit divină, deși aveam poftă să o fac cu halva, ea poate avea orice umplutură preferată, de la magiunul preferat, pînă la cremă de ciocolată, mai simplă sau mai sofisticată. Orice nu am adăuga, va iesi superbă!
Ingrediente:
4 ouă
120 gr de zahăr
120 gr de făină cernută
1/2 linguriță de praf de copt
Umplutura halva, 30 gr unt la t` camerei
Un prosop curat, umezit
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui robot de bucătărie vom mixa ouăle cu zahărul pînă devine o compoziție cremoasă si zahărul se va topi (cam 15 min)
2. Vom încorpora atent făina cernută și praful de copt, ușor ușor amestecînd cu o spatulă
3. Amestecul îl intindem pe o foiaie de copt și-l punem în cuptorul preîncălzit
4. După ce s-a rumetit, îl scoatem din cuptor și cît e fierbinte îl răsturnăm pe prosopul umezit și-l rotim în rulou. Îl lăsăm să se răcească
5. Pregătim umplutura halvaua o amestecăm bine cu untul la temperatura camerei pînă devine o cremă
6. După ce s-a răcit rulada, o desfacem atent și "o umplem" cu crema preferată
7. O aranjăm în frigider pentru o perioadă
8. Pregătim un ceai delicios și savurăm cu rulada proaspăt pregătită!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu