joi, 19 septembrie 2013

Profiterole (eclere mici) cu crema fiarta


Intotdeauna mi-au placut eclerurile! Am incercat si profiterole sa fac, e la fel ca gust doar ca forma difera.



Ingrediente:
Profiterole:
unt- 100 gr
oua- 4 buc
faina de griu- 180 gr
pic de sare,
apa - 250 ml

Crema fiarta:
lapte - 0.5 L
oua- 2 (daca galbenusuri, 3 daca intregi)
faina de griu (amidon de porumb)-2 linguri
zahar - 1 pah.



Etape de preparare:

1. Se dau in fiert 250 ml de apa
2. Se adauga sarea,untul si se amesteca bine
3. Faina cernuta se adauga  si se amesteca bine pentru a evita cocolosii ~ 2min

4. Se ia de la foc si se lasa sa se raceasca un pic.
5. In amestecul racorit, unul cate unul se adauga ouale,amestecand bine primul apoi adaugam urmatorul si tot asa mai departe
6. Din aluatul obtinut se formeaza bilute (cu seringa de bucatarie,se poate cu lingirita)
7. Se aseaza direct pe tava acoperita cu foaie de copt si se pune temp.180`.
Timp coacere ~ 35-40 min

Important! Nu se deschide cuptorul cat se coc profiterolele.

Crema:
1. Laptele se pune la fiert
2. Zaharul se amesteca cu ouale
3. Se adauga faina (sau amidonul), se amesteca bine
4. Laptele incalzit se adauga in amescul din oua,zahar si faina
5 Se pune la fiert la foc mic si se amesteca in continuu pina se ingroasa crema.
6. Dupa ce se ingroasa, se amesteca pt evitarea cocolosilor,se pune sa se raceasca
7. Crema obtinuta se adauga in profetrole fie cu seringa fie taiate in jumatate si punem crema

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu