vineri, 9 mai 2014

Coltunasi cu brinza



Este o reteta probabil foarte cunoscuta,dar eu nu prea am gatit coltunasi,asa ca mi-am scris-o caci tare e reusita :)

Ingrediente(pentru 6 portii maricele):
200 ml apa calduta
1 ou
1 lingura smintina
1/2 lingurita de sare
cca 300-350 gr de faina
Umplutura:
150 gr brinza de oi sarata,
400 gr brinza de vaci,
1 ou
(dar poate fi la alegere:cartofi,carne tocata,ciuperci chiar si visine)

Mod de pregatire:
1. Se bat usor 1 ou cu 1 lingura de smintina si apa calda pina la omogenizare;
2. Faina se cerne intr-un vas,se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adincitura si se toarna usurel,in 2 reprize, continutul lichid;
3. Se amesteca usurel pina "se leaga",daca mai e nevoie de faina,se adauga- aluatul trebuie sa fie elastic.Se framinta cca 8-10 min,apoi se lasa sa se "odineasca" cca 15-20 min;
4. Intre timp, gatim umplutura:
Se rade brinza de oi si se amesteca cu cea de vaci si cu un ou.
5. Se formeaza coltunatii:daca nu este forma speciala,se intinde cu un sucitor o parte din aluat,cu un pahar formam ronduri-punem umplutura si "inchidem";
6. In apa clocotita so sarata se adauga coltunasii sa fiarba cca 15 min.

Se servesc fie cu smintina,fie cu ceapa prajita si afumatura si sunt absolut deliciosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu