duminică, 21 septembrie 2014

Ardei iuti marinati


Ingrediente:
2 kg ardei iuti medii
750 ml apa
750 ml otet de vin
2 linguri rase de zahar
1 ling. sare neiodata
1 ling. piper negru boabe
2 frunze de dafin

Mod de preparare:

1. Se pregateste marinada
Apa si otetul se amesteca, se adauga zahar, sarea neiodata, piper negru boabe, frunzele de dafin
se dau in fiert si se lasa sa se raceasca complet.

2. Ardeii se spala bine;
3. Se oparesc in apa clocotita timp de cca 5 min;
4. Se scot din apa fierbinte si le calesc cu apa rece pentru a stopa procesul de fierbere;
5. Ardeii se aranjeaza in borcanele curate si uscate, se toarna peste ei marinada rece;
6. Se sterilizeaza dupa metoda proprie si se inchid capacele strins (se tin cu capacul in jos,acoperit cu stregar pna la racire)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu