duminică, 21 septembrie 2014

Placinta din aluat intins(Filo)


Dupa cateva incercari esuate de a lucra cu aluatul Filo, totusi am reusit sa pregatesc o placinta delicioasa! Simplu si gustos :)

cca 8 Foi de aluat intins Filo
200 gr brinza de oi
500 gr brinza de vaci
3 oua (1 galbenus pentru uns)
30 gr ulei de froarea soarelui
Umplutura poate fi la dorinta, de fapt: cartofi, ciuperci, mere si scortisoara(am facut si a iesit delicios) etc.

Mod de preparare:
1. Se amesteca brinza de oi data  prin razatoare cu brinza de vaci si 2,5 oua (2 oua si un albus,caci galbenusul l-am lasat pentru uns);
2. Se unge tava cu ulei,se aranjeaza 3-4 foi pe jumatate in tava si jumate inafara,se pune umplutura si se acopera cu partea foiei de dinafara, se stropeste cu ulei,se mai adauga 3 foi de aluat + umplura si tot asa.
Deci, umlutura o :separam" in 2-3 straturi,fiecare strat e acoperit cu foi si stropit cu ulei;
3. Se unge placinta cu un galbenus batt si se pune la copt la t. 180`, cca 25 min
Se primeste o placinta super buna caci aluatul nu se simte!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu