miercuri, 19 octombrie 2016

Musaca de vinete si tocatura



Ingrediente(6-8 portii):
2 vinete
1 ceapa mare
2 morcovi
0.5 kg rosii sau 200 ml suc de rosii
400 gr carne tocata
2 oua
100 gr cascaval
300 ml smintina
ulei,sare,piper,condimente preferate

Mod de preparare:
1. Pregatim vinata:
- se spala si se taie felii cu grosimea 0.5-1 cm, in lungime
- se pun foile de vinata intr-un vas cu apa si sare si se lasa pentru 15-20 min (pentru a scoate din amaraciune);
2. Intre timp: calim ceapa si morcovul, taiate marunt, intr-un vas incapator;
3. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se gateasca;
4. Se adauga sucul de rosii(eu am taiat rosii marunt) si mai lasam sub capac cca 5 min;
5. Se adauga sarea si restul condimentelor- lasam sa se innabuse cca 10 min,adaugand apa la necesitate;
6. Luam de pe fc si lasam un pic sa se racoreasca;
7. Foile de vinata le scoatem din apa si le uscam cu un prosop de bucatarie,apoi le aranjam intr-un vas termorezistent, care ulterior va merge la cutor;
8. Primul strat- vinata,apoi amestecul din carne,iarasi vinata,apoi amestecul din carne;
Pregatim topingul:
9. Se bat oule cu smintina si cascavalul ras, formind o crema;
10. Dupa ce s-au pus toate straturile in tava, se toarna crema de smintina si se aranjeaza uniform;
11. in cuptorul preincalzit, se coace musaca timp de 35-40 min la t.170`C

TIP:daca se rumeneste prea tare dar e nevoie de a mai sta in cuptor,acoperim vasul cu folie de aluminiu.

Un deliciu grecesc care e foarte delicios si satios!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu