vineri, 23 martie 2018

Ardei umpluti cu varza murata

Este in adevarat deliciu, ce sa zic. In perioada rece a anului, se potriveste de minune cu aproape orice tip de mancare :)
La fel e reteta de la mama-soacra ;) care ne-a rasfatat cu drag.

Ingrediente (pentru 4 ardei de California)
4 ardei grasi
varza
morcov
tulpina de telina (am facut si cu radacina de telina si e la fel de bun)
1 capatina de usturoi
cateva Frunze de dafin,
sare,
piper negru boabe
patrunjel tocat
ulei
Un vas emailat sau o caserola din plastic (inox sau aluminiu nu merge aici ca se poate deteriora)
tifon sau bint steril

Mod de preparare:
1. Se toaca varza,morcovul,tulpina de telina si ardeiul de capia- se frige nitel pe tigaie pentru a se inmuia in pic (depinde cat de crocante le doriti- cat mai tari ramin-pe atat de crocanti)
2. Ardeii grasi se "oparesc" si ei, dupa ce au fost curatati de seminte si codite (capacelele le lasam)
3. Asezonam cu sare,frunze de dafin, patrunjelul tocat si piperul boabe- adaugam si ulei.
Se primeste in fel de salata, totul se adauga dupa gust si preferinta.
4. Se umplu ardeii, se pune capacelul lor si se aranjeaza atent in vasul corespunzator, unul linga altul si se acopera cu tifon (pentru a reduce sansa de a forma mugegai);
Proces important:
  • Vasul I tinem la rece cca 24 ore, pina lasa"sucul" propriu, dupa care plasam o greutate peste ardei (noi am pus o farfurie si pe ea un pet de apa).
  • Se lasa la rece ltele 24-30 ore si se verifica daca a inceput sa se acresca (mureze). Daca da, atunci vasul il putem plasa in frigider.
  • Pe zi ce trece, vor fi mai acriti, asa ca, daca sunt sanse sa stea mai mult, aveti grija :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu