joi, 3 mai 2018

Paine impletita


Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
10 gr drojdii
50 ml ulei
2 oua (la temperature camerei)
1 lingura rasa de sare
1 galbenus (pentru uns)
susan (cateva lingurite) pentru presurare

Mod de preparare:
1. Incalzim in pic laptele(este foarte important sa fie caldut) se amesteca cu drojdia si se lasa cca 5 minute sa se dizolve;
2. Cernem faina si adaugam sarea, apoi 2 oua;
3. In cateva reprize, adaugam amestecul de lapte;
4. Adaugam uleiul;
5. Framantam un aluat elastic, cca 10 minute ;
6. Il lasam la un loc caldut, acoperit cu o folie alimentara, pana creste in volum de 2 sau de 3 ori (poate dura cam 40 minute sau o ora);
7. Dupa ce a crescut aluatul bine, il portionam (in jumatate, iar jumatatile inca in 3), astfel incat sa ne iasa 6 bucati in total;
8. Luam 3 bucati si le intindem ca pe niste coarde,apoi le impletim- le lasam sa mai creasca in pic (20 min);
9. Ungem painicile cu in galbenus si presuram susanul;
10. In cuptorul preincalzit, se coace cca 30 minute la t. 150`C (cuptorul meu este puternic)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu