Brioșe de lămîe
Zahăr- 200 gr
Ouă medii - 4 (la temperatura camerei)
Unt- 200 gr (la temperatura camerei)
Făina - 300 gr
Praf de copt- 2 lingurițe
O lămîe medie
Mod de preparare:
1. În robot (sau cu ajutorul unui mixer de bucătărie) se bate la viteză zahărul și untul timp de 5 minute (sau pînă devine de o consistență cremoasă). De acest proces depinde cît de mari vor crește brioșele.
2. Se adaugă cîte un ou, amestecînd cate 1-2 minute;
3. Se stoarce o lămîe de suc și se va curăța de zest, apoi adaugam la amestecul de mai sus
4. Făina se amesteca cu praful de copt, si se incorporeaza, mixînd la viteza mai mare, apoi scădem viteza (important sa s omogenizeze bine și să nu lase boțuri)
5. Preîncălzim cuptorul, amestecul se toarnă în forme de brioșe, sau oricare alte forme ne plac, și așteptam răbdatori pînă se coc.
Totul depinde de cuptor, este foarte individual. În mod clasic, se coc circa 20 minute la 180 de grade.
Se poate de ornat cu bezea sau cremă de brînză, dar la noi nu se așteaptă atît :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu