sâmbătă, 28 martie 2020

Pariziene cu gem

Ingrediente:
500 gr faina de grîu
7 gr drojdie uscată (sau 20 gr de drojdie proaspătă)
70 gr zahăr
250 ml lapte călduț
50 gr unt la t camerei
1 ou
1 vîrf de cuțit de sare 
1 gălbenuș pentru uns
Umplugem
Mod de preparare:
1. Într-un vas încăpător omogenizăm făina cernută, drojdia, sarea, zahar.
2. Încorporăm aici: oul, unul și laptele cîte puțin și amestecînd, pînă formăm un aluat omogen, elastic și care nu se lipește de mîini.
3. Aluatul obținut îl lăsăm în vas și îl acoperim cu o folie alimentară.
4. Se odihnește aluatul cam 1-2 ore, pînă își dublează volumul.
5. După ce a crescut, împărțim aluatul în bile egale (mi-au ieșit 14 dar depinde cît de mari for fi facute)
6. Fiecare biluță se întinde cu sucitorul, formînd un oval. Jumătate se taie în fîșii, pe cealaltă parte se pune umplutura (gemul, în cazul meu)
7. Le sucim în "cornulețe", ungem cu gălbenușul bătut și se coc pînă la rumenire frumoasă! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu