sâmbătă, 28 martie 2020

Lipie Naan Indiană






Ingrediente:
250 gr faină
5 gr praf de copt
5 gr sare
120 gr iaurt natur
2 linguri de ulei
50 ml apă călduță
se poate de uns cu sos din: unt topit, usturoi mărunt și pătrunjel tocat. .


Mod de preparare:
1. Faina se omogenizează cu sarea, praful de copt, iaurtul și adaugăm uleiul;
2. La acest amestec adăugăm apa câte puțin, ca să obținem un aluat un pic lipicios;
3. Îl scoatem din bol și pe masa presurată cu faină, il mai frământăm până nu se mai lipește de mâini;
4. Lăsăm aluatul să se odihnească minim 30 min într-un vas uns cu ulei și acoperit cu folie alimentară;
5. După, separăm în 8 biluțe egale, le întindem și le frigem pe ambele părți în tigaie anti-aderentă, pînă se rumenește (fără ulei);
6. După ce sunt scoase de pe tigaie, la dorință, se pot unge cu sosul din usturoi și pătrunjel.

La noi a mers fără sosuri 😋🌯 dar data viitoare sigur experimentăm 💥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu