sâmbătă, 28 martie 2020

Fursecuri Zemelah

Biscuiți Zemelah (biscuiți evreiești ✡️)

Sunt biscuiții cu gust și aromă de scorțișoară,care îmi amintesc de mama. Sunt crocanți 1ma zi, și dacă rezistă, apoi devin moi moi, de se topesc în gură.
Rețeta:
1 ou
125 gr unt la t° camerei
125 gr zahăr
1 lingură de lapte
250-300 gr făină de grâu
3-4 linguri de scorțișoară(depinde cât de aromat dorim) amestecat cu zahăr
Un praf de sare 


1. Se amestecă în robot:oul,zahărul,praf de sare și untul, pînă se topește zahărul;
2. Se adaugă lingura de lapte și se mai omogenizează câteva minute;
3. Adăugăm făina în câteva reprize(deja nu în robot),pînă obținem un aluat moale și care se va dezlipi ușor de pe mâini;
4. Lăsăm la rece pentru a se odihni,pentru cca 30 min;
5. Separăm aluatul în 3 părți egale, și direct pe foaia de copt sau covorașul de copt întindem aluatul, formând un blat de 1/2 cm;
6. Presuram amestecul de scorțișoară și tăiem romburi direct pe foaie;
7. În cuptorul preîncălzit,se voc biscuiții pînă la ușoară rumenire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu