vineri, 14 februarie 2014

Crema "bezea" (белковый крем)


Ingrediente:
Albusuri de ou(la t camerei)- 2
zahar - 150 gr
apa - 40 ml
suc de lamaie(sare de lamiae)-1 lingurita(1/2 lingurita)

Mod de preparare:
1. Intr-o cratita se amesteca 120 gr zahar cu apa si se pun la fiert,se amesteca in continuu pina siropul devine transparent la culoare,se lasa sa fiarba foc mic(cine are termometru- pina la 116`C,cine nu,cam 10 min)
2. Intre timp, se mixeaza albusurile cu sarea de lamiae(suc de lamaie),mai intai la viteza mica apoi se mareste viteza.
3. Cand amestecul din albus a devenit alb si pufos si nu "curge",adaugam 30 gr zahar,si continuam mixarea
4. Cand siropul e gata, se adauga incetisor in mixer,si se amesteca inca cca 10 min

Crema  poate servi ca umplutura pentru cosulete, infrumusetare tortei sau cupcake-urilor, sau se poate servi caatare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu