vineri, 14 februarie 2014

Blinele pufoase by Michelle


Ingrediente:
Chefir-1 pah.
Oua -1 buc
Unt topit- 2 ling.
Faina -1 pah
Zahar-2 ling
Zahar vanilat
Bicarbonat de sodiu-1/2 lingurita
Sare-1/4 lingurita
Praf de copt- 1 pach.(10g)

Mod de preparare:
1. Chefirul se amesteca cu ou,untul topit,zaharul si vanilie,
2. Aparte se cerne faina cu sare,bicarbonat de sodiu si pref de copt
3. Moment important: partea lichida se adauga la cea de faina,se amesteca in asa fel ca sa fie "boturi urite" si se lasa pe 15-20 min sa se "odihneasca" (se va observa cum a "crescut")
4. In tigaie preincalzita cu un pic de ulei, portionam cu o lingura,si prajim blinelele cca 4 min de o parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu