duminică, 9 noiembrie 2014

Gogonele murate


Ingrediente:
5 kg gogonele verzi si roz
1 legatura de marar uscat
1 legatura de telina proaspata
4-5 catei de usturoi
boabe mustar
boabe piper negru
3 frunze de dafin
10 linguri de sare neiodata
5 L apa
2 ardei chili (optional)
2-3 morcovi (optional)
calculat pentru borcan de 10 L

Mod de preparare:
1. Se pregateste saramura: Se clocoteste apa cu sarea (sarea sa se topeasca);
2. Borcanul se sterilizeaza cu apa fierbinte, rosiile/morcovul/verdeata se spala bine;
3. Se aranjeaza in borcan a 3-a parte din verdeata(marar,telina, usturoi,ardei,morcov);
4. Apoi se aranjeaza gogonelele, la jumatate de borcan adaugam inca o parte din verdeturi.
5. Cand gogonelele s-au adaugat,turnam saramura,acoperim cu un capac si se pastreaza la racoare.

Peste 1-2 luni se poate de probat :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu