miercuri, 19 noiembrie 2014

Placinte din aluat intins (fara drojdii)



Ingrediente:
Pentru aluat:
250 ml apa calduta
1 ou
500 gr faina
1 linguri de ulei de floarea soarelui
1 praf de zahar
1 praf de sare


Umplutura (preferata: eu am facut cu brinza si mere)
500 gr brinza de vaci
200 gr brinza de oi
2 oua

6 Mere decojite si rase
zahar dupa gust
1/2 lingurita de scortisoara (optional)
1 ling. nuci (optional)
zest de lamaie (optional)

1 ou pentru ungerea placintei

Mod de preparare:
1. Facem aluatul:
Intr-un vas incapator turnam apa calduta,1 ou,ulei,sare si zahar- totul amestecam cu telul;
2. Cernem faina si o adaugam la  amestec. Formam aluatul, se va desprinde usor de vas si maini;
3. Portionam aluatul in bilute (mie mi-au iesit 8 portii)
4. Fiecare bucata de aluat o intindem putin formind niste turtite si le ungem cu ulei pe ambele parti;
Le lasam sa se odihneasca
5. Intre timp, pregatim umplutura: cea cu brinza (se rade brinza de oi,se adauga ce de vaci,2 oua si se amesteca bine);
ce cu mere (merele spalate,se decojesc,se curata si se rad,se adauga zahar dupa gust,scortisoara,zestul de lamaie- se amesteca si se lasa sa se scurga de surplusul de suc)
6. Intindem fiecare portie de aluat cat de subtire posibil,adaugam umplutura si se formeaza placinta
7. Ungem cu un ou batut si coacem in cuptor cca 30-35 min la t 180`C (pina se rumeneste bine)

Lasam sa se racoreasca un pic si servim cu placere!

PS: placinta dulce se pudreaza cand devine calduta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu