sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Tarta cu legume


Ingrediente:
2 oua
300 gr faina
50 gr unt topit
100-150 ml lapte
1 plic praf de copt
un praf de sare
cateva ierburi de provence uscate(sau ierburi preferate)
2 linguri de mazare (am pus conservata)
1/2 ardei gras rosu
1-2 bucati de anghinare (optional)
cateva buchetele de conopida(se poate si brocoli)

Se poate de adaugat si masline fara simburi si alte legume care sunt in frigider!

Mod de preparare:

1. Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.
2. Intr-un alt bol amestecam ouale cu untul topit, ierburile de provence uscate si un praf de sare.        3. Treptat incorporam albusurile batuse spuma, laptele usor caldut dupa care faina in ploaie, praful de copt
4. La final incorporam mazarea, ardeiul gras taiat bucatele si buchetelele de conopida .
5. Intr-o tava punem o foaie de copt umezita si stoarsa bine peste care turnati compozitia de tarta cu legume.
6.  Coaceti tarta la t.180`C, cca 40 minute, pana ce e coapta in intregime si trece testul scobitorii.

Pofta buna!

PS: Am facut tarta conform retetei,pas cu pas,insa data viitoare voi schimba etapele putin:
Voi amesteca ingredientele lichide intr-un bol separat,cele solide in altul(faina,sare, praful de copt si ierburile),apoi cele lichide le vom incorpora la cele solide,se va amesteca usor cu o spatula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu