Ingrediente:
200 gr linte rosie (am avut verde)
1 ceapa
1 morcov
radacina de telina
1 cartof mic (atat am avut in frigider)
1 ardei gras
1 lingurita de boia ardei dulce
1 lingurita de sos de tomate
patrunjel
Pentru servire: crutoane
Mod de preparare:
1. Se spala in cateva ape lintea si se pune la fiert (am fiert cca 30 min pina s-a facut moale)
2. Intre timp, am taiat legumele cubulete mici si le-am preparat la abur (in tigaia Dry Cooker)- dar se poate de calit in putin ulei;
3. Cand lintea e fierta, se adauga legumele inabusite si se mai lasa putin la fiert adaugand pasta de tomate;
4. La urma adaugam verdeata si boia dulce si facem o crema cu ajutorul unui blender.
Supa-crema de linte e de culoare mai putin placuta, insa este deosibit de delicioasa si aromata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu