sâmbătă, 27 decembrie 2014

Pui la cuptor umplut cu mere si rachitele

Aceasta reteta am gasit-o pe net doar ca se aplica pentru rata.Este o reteta de sarbatoare,simpla si cu un rezultat delicios.

Ingrediente:
1 pui (cca 1,5 kg)
2-3 mere dulci acrisoare (simirenco)
50 gr de rachitele (merisoare)
suc de la 1 portocala
2 linguri de miere
sare,piper
scobitoare sau ac si ata pentru cusut

Mod de preparare:
1.Puiul se spala bine cu apa rece si se ususca cu prosop de hartie; se condimenteaza cu sare si piper in interior;
2. Merele spalate si uscate se tai cubulete;
3. Se adauga rachitelele si se amesteca bine;
4. Se umple puiul cu salata de mere si rachitele;
5. Se stoarce sucul de la o portocala si e amesteca cu 2 linguri de miere,apoi se unde pe exterior puiul;
6. Gaina fie o coasem fie o prindem cu scobitori apoi o plasam intr-o punga de copt;
7. Se coace puiul cca 60-70 min la t. 180`C

Datorita sucului de portocale si miere,puiul se rumeneste frumos, iar salata de mere si rachitele dau un gust de dulce -acrisor.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu