Ingrediente:
Pentru blat:
250 gr faina
80 gr unt
100 ml frisca lichida (sau lapte >3.5%)
praf de sare
1/2 lingurita de praf de copt
Umplutura:
1 ardei gras
200 gr broccoli
200 gr de carne de pui fiert
200 gr conopda (optional)
100 ml frisca lichida (lapte)
3 oua
100 gr cascaval ras
sare, piper, nuca de muscat(optional)
Etape de preparare:
1. Pregatim aluatul
- Faina se amesteca cu sare si praful de copt;
- se adauga untul de temperatura camerei si se amesteca
- se adauga frisca (laptele) si se formeaza aluatul, dupa care se acopera cu pelicola si se pune la rece penru 1 ora.
3. Broccoli si conopida se fierbe cca 3-5 minute, se taie ardeiul
4. Aluatul se scoate de la rece si se plaseaza in forma de copt formind bordura(ca pentru Quiche)-
eu am folosit foaie de copt umezita in apa si stoarsa bine,apoi aranjata in forma de copt
5.Plasam legumele si carnea dupa care turnam crema formata din frisa(lapte) cu oua si amestecata cu cascaval;
6. Se coace tarta cca 45-50 min la t. 180 `C, sau pina trece testul scobitorii
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu