sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Crema fiarta

Aceasta crema fiarta poate fi folosita pentru torte gen Napoleon (Millefiore), eclere,prajituri,foietaje etc.

Ingrediente:
450 ml lapte
120 gr zahar
30 gr faina (sau amidon)
3 oua
50 gr unt

Mod de preparare:
1. Intr-un vas turnam 300 ml de lapte si 60 gr de zahar- lasam la fiert;
2. Intre timp,intr-un alt vas punem ouale,60 gr de zahar,faina si 150 ml de lapte- omogenizam amestecul cu un tel;
3. Laptele fiert il adaugam in amestecul rece cate putin, continuand omogenizarea;
4..  Apoi se toarna tot amestecul in cratita si se pune la foc mic pina la ingrosare,amestecand usor cu o spatula  (pentru a evita formarea cocoloaselor);
5. Dupa ce s-a ingrosat, luam de pe foc si adaugam untul- amestecam pina se topeste tot untul.
Lasam sa se raceasca, apoi o folosim fie la torta,sau ca umplutura pentru prajituri!



sursa (video):
https://www.youtube.com/watch?v=nhLjJwnoE14

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu