Ingrediente:
Iepure- cca 1,5-2 kg
ceapa medie- 1-2
morcov -1 (optional)
150 ml vin alb sec
crenguta de rozmarin
2 frunze de dafin
sare,piper
ulei
100 ml apa fiarta
Mod de preparare:
1. Iepurele se spala, se pirleste la foc si se usuca cu un prosop de bucatarie;
2. In uleiul bine incalzit se incinge carnea pina se rumeneste (foc mare);
3. Dupa ce s-a rumenit, se face focul mai mic si se adauga ceapa taiata si morcovul-lasam sa se rumeneasca;
4. Adaugam vinul si lasam la foc mare cca 5 min, apoi adaugam condimentele(frunza de dafin,rozmarin,piper,sare) si lasam sub capac la foc mic sa se inabuse 40-45 min,adaugand apa.
Se primeste friptura foarte fina si aromata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu