miercuri, 11 februarie 2015

Sochnik cu brinza dulce


Aceste prajituri sunt mega delicioase si aromate.Aluatul este unul nisipos si poate fi folosit si pentru niste biscuiti pe care ii putem decupa cu formele preferate!
Ingrediente (10 sochnik medii):
Aluat
100 gr unt topit(sau la t camerei)
50 gr zahar pudra
1 ou
1/4 lingurita de praf de copt
230 gr faina
un praf de sare

Umplutura
200 gr brinza de vaci (am avut brinza cu grasimea >18%)
1 1/2 lingurita de smintina
1 gabenus de ou
1 linura de faina
30 gr de zahar pudra(dupa preferinta)

Decor(optional)
zahar pudra

Mod de preparare:
1. Pegatim aluatul
-Untul topit il alestecam usor cu zaharul pudra,apoi adaugam oul si sare.
-Faina se amesteca din timp cu praful de copt,apoi se adauga cate putin pina formam un aluat omogen,elestic si nu se lipeste de maini;
-il invelim in olie alimentara si il punem la rece pe min 1 ora

2. Pregatim umplutura:
- se amesteca toate ingredientele pentru umplutura!

3. Dupa ce s-a "racorit" bine aluatul,cu un sucitor intintindem o foaie.Cu ajutorul unui pahar de cca 6-8 cm diametru decupam rondele care for fi umplute cu brinza dulce si se va inchide in plic(ca coltunasii)
Se poate de format cercurile si cu mainile,se intinde bine apoi se adauga umplutura.

4. Prajiturile le plasam pe tava tapetata cu foie de copt,lasand spatiu intre ele si le coacem la t.180`C cca 25-30 min- pina se rumenesc frumos
5. Se orneaza cu zahar pudra si l servim cu placere!

Nota: daca nu dorim sa fie pudrate cu zahar pudra, le putem unge cu un galbenus inainte de a fi puse la cuptor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu