Ingrediente:
250 g faina225 g branza de vaci (bine stoarsa)
100 g lapte
40 g zahar
6 g drojdie deshidratata/15 g drojdie proaspata
1 lamaie mare (doar coaja)
1 portocala (doar coaja) – optional
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
1. Se cerne faina si se amesteca cu drojdia, in mijloc se pune brinza de vaci, laptele usor incalzit (nu fierbinte), zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala;
2. Se formeaza un aluat omogen si elastic si il punem intr-un vas acoperit cu folie alimentara si il tinem intr-un loc caldut cca 45 min;
3. Dupa ce a crescut aluatul pe masa pudrata cu faina si il intindem cu mana (nu cu facalet) in grosime de cca 1,3 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde cu un diametru de cca 6 cm, formam gogosile. Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Gogosile sunt lasate sa dospeasca, intr-un loc cald, inca 45 de minute.
4. In cuptorul preincalzit la 180`C,coacem gogosile cca 20 min,pina se rumenesc;
5. Se pudreaza cu zahar pudra din belsug si se servesc cu placere!
Sfaturi utile de la Laura Adamache:
- Nu adaugati mai mult zahar in aluat. Datorita timpului scurt de dospire, o cantitate mai mare de zahar poate influenta negativ modul in care se dezvolta aluatul. Pudrati-le din belsug cu zahar vanilat dupa coacere.
- Nu intindeti aluatul cu facaletul. Mai bine obtinem niste gogosi gustoase si cu un aspect un pic mai neregulat, decat niste gogosi frumoase, dar nu foarte apetisante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu