Pentru iubitorii defulgi de cocos,acest desert va fi plac.Este simplu de facut,gustos si aromat!
L-am facut prima data si aveam cam dubii ca va iesi ceva bun,dar,spre bucuria mea,s-a primit un desrt absolut delicios!
Ingrediente:
1 pahar de iaurt(chefir)
1 ou
1 1/2 pah. de faina
1 1/2 pah.zahar*
100 gr fulgi de cocos
1 pachetel de praf de copt(10gr)
1 pachetel de zahar vanilat(esenta de vanilie)
(*1 pahar=200 gr)
Pentru decor:
1 pahar de frisca 20% (eu am folosit smintina+zahar pudra)
Mod de preparare:
1. Intr-un bol adinc se amsteca:iaurtul(chefir), 1 ou, faina si 1 pahar de zahar-omogenizam;
2. Adaugam praful de copt- amestecam bine;
3. In alt vas amestecam fulgii de cocos cu zaharul si cu zaharul vanilat si adaugam in amestecul nostru de mai sus;
4. Luam o forma de copt cu borduri inalte caci creste destul de mult, ungem cu unt,adaugam aluatul-il acoperim cu folie de staniol sau capac(daca forma are capacul sau termic);
5. In cuptorul preincalzit, punem checul sa coaca la temp. 150`C pentru 40 min;
6. Cand este gata,il scoatem din cuptor si il ungem cu frisca sau crema de smintina (se imbiba bine) si se consuma rece!
Pofta buna!
sursa:
http://mamin-sekret.ru/index.php/kulinariya3/87-vypechka/102-kokosovyj-pirog-so-slivkami
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu