joi, 8 ianuarie 2015

Torta Napoleon(din carnetul mamei)


Ingrediente:
Margarina - 200 gr
Oua -1 buc
Otet - 1 Lngr
Faina - 2 pah
Sare - 1 Lngr mica

Crema#1:
Lapte - 1 L
Faina - 2 lngr
Zahar - 1.5 pah
Unt - 200 gr

Crema#2 (mai tare imi place,dar marim proportiile)


Biscuiti,nuci (optional)- pentru decor



Mod de preparare:
Foile:
1. Se ia 200gr de margarina rece- se taie cubulete sau o dam prin razatoare
2. Adaugam la margarina 20 linguri rase de faina c/s (2 pahare),1 ou,1 lingurita de otet,1 lingurita de sare si se amesteca totul bine pina se obtine o coca;
3. Se inveleste in folie si se tine in frigider cca 2-3 ore (se poate pune si in congelator,cca 1 ora);
4. Dupa,impartim aluatul in 7-8 parti egale si formam turte (cu o furculita facem multe taieturi in turte ca sa nu creasca la coacere)
5. Coacem turtele cca 8-10 minute la t. 180`C sau pina se rumeneste bine

Crema fiarta:
1. Se pune laptele la foc incet;
2. Amestecam faina cu zaharul intr-un vas separat apoi adaugam "ploita" in laptele fierbinte si continuam sa amestecam cu un tel ca sa nu formam cocoloase;
3. Se amesteca in continuu pina se ingoasa crema. Apoi o luam de pe foc;
4. Dupa ce s-a racorit crema nitel,adaugam untul  si amestecam bine.
Lasam sa se raceasca complet inainte de a face torta.

Asamblarea tortei:
- Fiecare turta este bine unsa cu crema bine racita (crema se toarna in ambundenta);
- Lasam torta pentru 2 ore; 
- ramasitele/a 8-a turta/cativa biscuiti (ca o varianta) se farima cu un blender si se orneaza torta si se lasa la rece pentru 4-6 ore.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu