luni, 18 decembrie 2017

Pateu din ficat de pui

La cat e de gustos... Un aperitiv care nici nu se compara cu cel din comert. Plus,se poate oferi copiilor fara frica.

Ingrediente:
300 gr ficat de pui
1 ceapa medie
50-70 gr unt
2-3 linguri de ulei
50 ml smintina lichida
sare
patrunjel(optional)
2 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare;
1. Incingem tigaia cu ulei si cateva grame de unt si adaugam ficatul de pui (spalat si uscat cu un prosop de bucatarie) si il frigem;
2. Cand este aproape gata ficatul, adaugam ceapa toccata si o calim;
3. Se adauga usturoiul,patrunjelul tocat(optional)- se mai lasa cateva minute;
4. Punem continutul intr-un vas mai adanc pentru ca vom folosi in blender ca sa facem pateu;
5. Adaugam untul ramas la temperature camerei,sare,putina smintina lichida si cu in blender amestecam totul pina se formeaza o pasta.

Pateul este gata de uns pe paine si de savurat!

Se pastreaza pateul intr-un vas cu capac sau acoperit cu o folie de alimentare si in frigider.
Termenul de pastrare este mic,cateva zile (2-3 zile) caci nu contine conservati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu