faina 3-3,5 pah,
unt - 60 g,
smintina - 2 linguri,
zahar - 1 pahar,
zahar vanilat - 1 lng mica,
oua - 2,
praf de copt - 0,5-1 lng mica,
Pentru umplutura
lapte condensate fiert(Irisca) - 0,5 borcan,
nuci grecesti(alune maruntite) - 30-50 g
Coloranti naturali:
suc de sfecla (suc de visini),
suc de morcov
Mod de preparare:
1. Se bat bine ouale si zaharul
2. Se adauga la amestec untul topit,smintina si zaharul vanilat si se bat bine
3. Intr-un vas aparte se cerne faina,se amesteca cu praful de copt
4. Faina se adauga cate putin la amestecul de oua si se formeaza un aluat destul de elastic (nu se lipeste de maini)
5. Se formeaza viitorii "piersici": se formeaza un bol apoi se taie in jumatati si se alungeste putin
6. Se aseaza "piersicii" pe tava acoperita cu foie de copt sau faina presurata la o distanta una de alta(in timpul coacerii biscuitii vor creste)
7. Se coc la t.190 grade C timp de aprox. 15-20 min
8. Cand sunt copti (nu e nevoie sa fie rumeniti deasupra),ii scoatem sa se racoreasca un pic
9. Cu lingurita scoatem "miezul" piersicului si-l punem deoparte
Pregatirea umpluturii:
1. Intr-un vas amestecam laptele condensate,nucile si "miezul" piersicilor
2. Umplem golul biscuitilor si le unim intre ele
Pregatirea culorii:
1. Inmuiem biscuitul-piersic intr-un vas cu suc de visini(sfecla) apoi in altul cu suc de morcov
2. Intr-o farfurie presuram zahar si rostogolim "piersica" in zahar
Umplutura va ramine in plus suficienta pentru a face si niste bomboane:
http://cataleya13.blogspot.com/2014/01/bomboane-in-fulgi-de-cocos.html
Imgini cu intreg process:
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=188-recept-Pirozhnye-Persiki
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu