joi, 23 ianuarie 2014

Torta "Smintinel" (pe tigaie)

 
Ingrediente (tort micut,diametru 20 cm,11 foi):
smintina - 3/4 de pahar
zahar - 1/2 pah (125 gr)
faina - 300-350 gr
sare - un virf de lingurita
praf de copt - 10 gr

Crema:
smintina - 600 gr
zahar- 150 gr (depinde cat de dulce)


Etape de preparare:
1. Adaugam intr-un vas smintina, sarea si zaharul si batem bine pina la dizolvarea totala a zaharului.
2. In faina turnam pachetelul de praf de copt, dupa care adaugam faina la amestecul de smintina cu zahar – se framinta aluatul. Obtinem un aluat moale care nu se lipeste de miini.
3. Impartim aluatul in 11 parti egale.
4. Intindem bila de aluat subtire si o gaurim cu o furculita
 * Cel mai bine sa intindem aluatul pe pelicula alimentara

5. Se pune o tigaie la foc si se incalzeste bine
6. Se "prajesc" blaturile timp de 2-3 min de fiecate parte
7. Scoatem de pe tigaie si !!! imediat se taie dupa forma dorita cu o farfurie, capac etc. Faceti cit mai operativ pentru ca se intareste foarte repede si pe urma  nu ve-ti reusi.
Resturile puteti sa le folositi la asamblarea tortului.

Asa coacem toate turtele\
8. Se ung toate turtele cu multa crema si se pune la rece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu