joi, 23 ianuarie 2014

Quiche Lorraine

Quiche este o tarta franceza la baza careia e blat nisipos cu crema de frisca (smintina),oua,lapte si cascaval cu diverse umpluturi. In varianta clasica se adauga peste afumat sau becon.



Ingrediente:

blat:
unt - 100 gr
faina - 200 gr
sare - un virf de lingurita
ou - 1 buc
apa rece - 2 ling.mari

 umplutura:
becon - 300 gr (eu am avut salami)
frisca(smintina,lapte) - 200 ml
cascaval ras - 150 gr
oua - 3 buc
nuca de muscat - un virf de lingurita
piper negru macinat - un virf de lingurita
ciuperci(optional)
masline(optional)

 Etape de preparare:
1. Se rade untul rece prin razatoare,se adauga 1 ou,putina sare,se cerne faina- se amesteca bine
2. La aluatul sfarimicios se adauga 2 linguri mari de apa rece.Se formeaza aluatul
3. Aluatul format se inveleste in pelicula si se  pune pe 30 min la rece

4. Beconul(in cazul meu, salami) se incinge in tigaie cateva minute- se da la o parte
5. Ciupercile spalate si taiate se pun in tigaie si se calesc pina se evapora lichidul lor
6. Se prepara crema: se amesteca frisca,ouale,condimentele
7. Cascavalul se taie cubulete

8. Aluatul se intinde pe tava formind marginute
9. Se aranjeaza toate peste aluat si se toarna crema de frisca
10. In cuptorul preincalzit la t.180` se coace tarta 35-40 min



sursa:
http://www.vkussovet.ru/recept/kish-loren/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu