miercuri, 29 ianuarie 2014

Pateuri pufoase


Ingrediente (23 pateuri):
Chefir- 1 pahar
ulei rafinat - 1/2 pahar
zahar - 1 lingura
sare- 1 lingurita
drojdie- 1p (11 grame) uscate ,sau 20 gr drojdie proaspata( in reteta scrie 30-40 gr)
faina c/s - 3 pahare
umplutura la dorinta (brinza,cartofi,varza,cartofi cu ciuperci,carne,visine,magiun etc)

Etape de preparare:

1. Chefirul cu uleiul se incalzesc usor (important: abia cadut trebuie sa fie!)
2. Se adauga sarea,zaharul si se amesteca usor
3. Drojdiile uscate se amesteca cu faina (important: daca sunt drojdii proaspete,se pun intr-un vas cu    2 linguri de apa calduta si se lasa pina se dizolva ~ 15 min, apoi se adauga la amestecul lichid)
4. Se cerne faina peste amestecul lichid si se formeaza un aluat destul de elastic si placut,nu se lipeste de maini
5. Se  lasa pentru 30 min ca sa creasca
Important: in bucatarie/odaie e bine sa fie aer caldut ca sa creasca bine aluatul.(la mine a crescut de 3 ori)

6. Se imparte aluatul in bilute egale (mi-au iesit 23 bucati) si se adauga umputura
7. Se astern pateurile pe tava tapetata cu foie de copt si se mai lasa pe 5-10 min pina se incalzeste rola
8. Se ung pateurile cu un ou batut ca sa fie rumene si se pun la cuptor
9. Se vor coace pateurile timp de 20-25 min la t` 180.


Sursa: http://forum.say7.info/topic9991.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu