Ingrediente(2 portii):
Piept de pui-500 gr
Lapte-1 pahar
Sare,piper,oregano
Mod de preparare:
1. Se spala pieptul de pui cunapa rece,se sterge cu un prosop de bucatarie.
2. Taiem pieptul in jumatate,cu grosimea de cca 2-3 cm,il asezam pe un fund,acoperim cu folie si il "batem" cu un ciocanas sau facalet
3. Asezonam fileul de pui cu sare,piper oregano,nuca de muscat macinata-le aranjam intr-un vas, peste care turnam laptele;
4. Se lasa sa se 'marineze' in lapte cam 30-40 min,poate chiar mai mult daca este timp
5. Intre timp, spalam si taiem legumele ce le vom asorta cu pieptul:ardei gras si ceapa- le calim usor in tigaie(eu le fac la abur)
6. Fileul pe pui se poate de copt in cuptor la t180°C sau pe o tigaie grill unsa cu putin ulei si din cand in cand se adauga laptele peste file
7. Se gatesc pina sunt rumenite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu