miercuri, 2 aprilie 2014

Savoiardi (Lady Fingers)


Ingrediente(40 de biscuiti):
Oua - 3
Faina- 50 gr (2 lng pline)
Zahar- 60 gr (2 lg pline)
Zahar pudra- 30 gr (1 lng)

Mod de preparare:

1. Separam albusurile de galbenusuri;
2. Batem albusurile pina la obtinerea unei spume si adaugam 1 lingura de zahar (30 gr),continuam sa mixam pina se face spuma tare;
3. In alt vas, galbenusurile le amestecam cu 1 lingura de zahar (30 gr) si mixam bine pina devin cremos si deschis la culoare- zaharul sa fie dizolvat;
Important! Puntul 2 si 3 este esential si se respecta cu strictete!
4. Galbenusurile le adaugam usor la albusurile batute si amestecam usor usor,de jos in sus;
5. Adaugam faina si iarasi amestecam usor;
6. Cu ajutorul unui saculet formam biscuiti de lungime cca 10-12 cm pe o tava tapetata cu hirtie de copt,lasind spatiu intre biscuiti cca 5 cm;
7.  Pudram de 2 ori biscuitii si ii lasam pentru 10-15 min;
8. In cuptorul preincalzit la t.190`C, coacem biscuitii cca 8 min sau pina ce se rumenesc.

Acesti biscuiti se pot folosi pentru torta Tiramisu sau pot fi serviti caatare cu ceai!

http://www.foodclub.ru/detail/18161/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu