luni, 31 martie 2014

Șalău la cuptor cu garnitura de legume la aburi


Ingrediente(2 portii):
fileu de Șalău- 2 felii
ceapa - 2 medii
usturoi - 2 catei
sare,oregano,nuca de muscat macinata,frunza de dafin,frunze de salvie



Pentru garnitura, alegem legumele preferate.Azi am avut: broccoli,cartofi,morcov si ciuperci.

Mod de preparare:
1, Pestele se spala,se condimenteza cu sare,oregano,nuca de  muscat macinata (sau oricare alte condimente preferate);
2. Ceapa se taie marunt si se caleste la abur (sau in tigaie cu ulei) pina devine transparenta;
3. Cand e gata, transferam ceapa in tava de copt, asezam pestele,adaugam frunza de dafin si salvie, usuroi zdobit- acoperim cu capac sau folie de aluminiu si punem la cuptor pentru 35 min la t.180`C;
4. Dupa expirarea timpului,scoatem capacul(foaia de aluminiu) si mai lasam cca 10 min in cuptor pentru rumenire.

Se serveste Șalăul cu legume la abur si un pahar de vin alb racoros!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu