sâmbătă, 1 martie 2014

Banane la cuptor cu inghetata si sos caramela


Ingrediente(4 portii):

4 banane bine coapte
4 linguri de inghetata

Sos Caramel(200 ml):
25 ml smintina dulce
85 gr zahar
20 gr unt
50 ml sirop de artar(am folisit sirop de capsuni)
50 ml lapte
25 ml apa

Mod de preparare:
1. Punem bananele la copt cu tot cu coaja in cuptor,la t.180℃ timp de 15 min.
2. Pregatim sosul caramel:
Intr-un vas se pune frusca,untul,zaharul,siropul si laptele-se pune la foc mic si se amesteca sosul continuu pina se ingroasa si capata culoare caramel.
3. Adauga apa si se tine pe fic pina are consistenta cremoasa(in caz meu nu a fost necesara apa)
4. Banana proaspat coapta se taie pe mioc si se umple cu inghetata si glazurata cu sos caramel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu